En hamburgerpress är mer än bara ett köksredskap, den är ett måste när du vill skapa oemotståndligt goda smashburgare. För att göra detta behöver du pressa köttet platt mot en het gjutjärnspanna för att karamellisera stekytan. Men vilken är den allra bästa hamburgerpressen och hur använder man den? Det avslöjar vi här!
Så väljer du rätt köksredskap att pressa hamburgare med
För att du ska kunna pressa köttet hårt behöver du ett redskap som kan hjälpa dig att trycka till köttbollen ordentligt. När du jämför olika hamburgerpressar bör du titta särskilt noga på:
-
Materialet. Gjutjärn är kung när det kommer till smashburgare. Den stekpanna som du använder bör vara en gjutjärnspanna och det skadar ju inte om även hamburgerpressen är tillverkad i detta material.
-
Vikt. Ju tyngre pressen är desto lättare kommer du kunna pressa köttbollen till en platt, tunn hamburgare och få till en jämn och fin stekyta.
-
Handtag. Det är viktigt att handtaget är robust och bekvämt. Då är den bekväm att använda och låter dig överföra så mycket kraft som möjligt i pressandet.
Vilken är den bästa hamburgerpressen?
Just nu är Kamado Sumo Hamburgerpress i gjutjärn den allra bästa hamburgerpressen för smashburgare av följande skäl:
-
Utmärkt storlek. Med sin 17 cm stora platta botten är pressen som gjord för att smasha burgare.
-
Perfekt tryck. Den här pressen är gjord för att ge dig precis den kraft och det tryck som behövs för att lyckas med smash-tekniken.
-
Handtaget. Den har ett handtag i trä som ger dig ett bra grepp samtidigt som du slipper bränna dig på ett varmt handtag.
Så använder du din press för att göra smashburgare
När du har införskaffat den bästa hamburgerpressen vill du sätta den i arbete. Det gör du så här:
-
Värm upp pannan. Börja med att värma stekpannan så att den är riktigt het innan du börjar.
-
Placera köttet i pannan. Lägg en köttboll i stekpannan och tryck genast till den med din Kamado Sumo-press.
-
Smasha köttet. Tryck ner hamburgerpressen ordentligt och se till så att en jämn och platt hamburgare formas. Målet är att få köttet så platt som möjligt så att det får maximal kontakt med pannan och skapar en bra stekyta.
-
Stek hamburgaren. När du har pressat färdigt hamburgaren steker du den någon minut innan du vänder den och steker även den andra sidan.
Vanliga frågor och svar
Vilken hamburgerpress är bäst?
Den bästa hamburgerpressen 2024 är Kamado Sumo Hamburgerpress i gjutjärn. Den är väldigt hållbar tack vare att den har en robust design. Den 17 cm stora platta botten gör den perfekt för att smasha (pressa) hamburgare.
Hur använder man en hamburgerpress?
För att använda en hamburgerpress rullar du först en boll av köttfärs och placerar den i en varm stekpanna. Sedan pressar du ner köttfärsbollen för att forma en platt hamburgare. Riv gärna av en bit bakplåtspapper att använda för att förhindra köttet från att fastna på pressen.
Varför ska man smasha hamburgare?
Anledningen till att många väljer att smasha sina hamburgare är för att få till en så bra stekyta som möjligt. När du pressar burgaren platt mot en gjutjärnspanna skapas en karamelliserad yta som ger burgaren extra smak.