DealGuru - Just nu 8352 deals och rabatter

By popularity score

TV

TV

112

 deals just nu

📺 DealGurus kompletta guide till TV-apparater 📺 I dagens digitala tidsålder har TV:n omvandlats från en enkel bildruta till en portal som...Visa mer

Bästa pris på TV på Pricerunner just nu

Google Chromecast med TV (Full HD)

Bra deal? Rösta här:

Tack för din röst

Bra deal? Rösta här:

Tack för din röst

499 kr Proshop
TCL 43P639 108 cm (43 tum) LED-TV

Bra deal? Rösta här:

Tack för din röst

Bra deal? Rösta här:

Tack för din röst

3 919 kr Amazon
LG OLED77C2 77" 4K OLED evo -TV

Bra deal? Rösta här:

Tack för din röst

Bra deal? Rösta här:

Tack för din röst

34 990 kr CDON

Spara 1846 kr

4 444 kr 6 290 kr 29% Power

10 vanliga frågor (och svar) när man ska köpa en ny TV 📺

1. Vad betyder 4K och 8K i TV:s?

Svar: 4K och 8K refererar till skärmens upplösning. 4K-TV har en upplösning på cirka 3840 x 2160 pixlar, vilket är fyra gånger fler pixlar än en traditionell Full HD-TV. 8K-TV har en upplösning på cirka 7680 x 4320 pixlar, vilket är fyra gånger upplösningen hos 4K och sexton gånger upplösningen hos Full HD. Detta ger en skarpare och mer detaljerad bild.

2. Vad är skillnaden mellan OLED och LED?

Svar: OLED (Organic Light Emitting Diodes) och LED (Light Emitting Diodes) är två olika typer av skärmteknologier. OLED-skärmar producerar ljus från varje enskild pixel, vilket möjliggör perfekta svarta nivåer och höga kontrastförhållanden. LED-TV:s använder bakgrundsbelysning för att belysa skärmen, vilket kan leda till mindre precisa svarta nivåer jämfört med OLED.

3. Hur viktigt är uppdateringsfrekvensen på en TV?

Svar: Uppdateringsfrekvensen, oftast mätt i Hertz (Hz), refererar till hur många gånger skärmen uppdateras per sekund. En högre uppdateringsfrekvens kan erbjuda en smidigare bild vid snabba rörelser, vilket kan vara särskilt värdefullt för sport eller actionfilmer.

4. Vad betyder HDR på en TV?

Svar: HDR står för High Dynamic Range. Det är en teknik som låter TV:n visa ett bredare spektrum av färger och högre kontrast mellan det ljusaste och mörkaste på skärmen, vilket ger en mer realistisk och levande bild.

5. Är en Smart TV verkligen nödvändig?

Svar: En Smart TV erbjuder inbyggda appar och internetuppkoppling, vilket ger tillgång till streamingtjänster, spel och andra onlineinnehåll. Om du regelbundet använder sådana tjänster eller vill ha en integrerad upplevelse utan externa enheter, kan en Smart TV vara ett bra val.

6. Hur viktigt är ljudet på TV:n?

Svar: Medan bildkvaliteten ofta prioriteras, spelar ljudet också en viktig roll i tittarupplevelsen. Många moderna TV-apparater kan ha begränsade högtalare på grund av deras tunna design, så det kan vara värt att investera i ett externt ljudsystem eller en soundbar för en förbättrad ljudupplevelse.

7. Vad är HDMI-portar, och hur många behöver jag?

Svar: HDMI-portar används för att ansluta externa enheter, som spelkonsoler, Blu-ray-spelare eller streamingenheter, till din TV. Antalet portar du behöver beror på hur många enheter du planerar att ansluta. Generellt sett är det bra att ha minst 3-4 HDMI-portar för att vara flexibel.

8. Hur stor TV bör jag köpa?

Svar: TV-storleken bör väljas utifrån avståndet mellan TV:n och tittarplatsen samt rummets storlek. Generellt rekommenderas att sitta cirka tre gånger skärmens diagonala avstånd bort från en 4K-TV för bästa upplevelse. Trenden går dock mot större och större TV och det som ansågs vara en stor TV förr är nu en relativt liten TV jämfört med vad som säljs nu. Desto större TV desto mer biokänsla uppnår du.

9. Vad innebär energimärkningen på TV-apparater?

Svar: Energimärkningen indikerar hur energieffektiv en TV är. En högre märkning (till exempel A+++ eller A++) innebär att TV:n är mer energieffektiv och kan leda till lägre elkostnader över tid.

10. Bör jag överväga en TV med böjd skärm?

Svar: Böjda TV-skärmar är designade för att ge en mer uppslukande tittarupplevelse, speciellt på större skärmstorlekar. Medan vissa uppskattar känslan, är det mest en personlig preferens. Det är bäst att titta på en böjd TV i butik för att avgöra om det är rätt val för dig.

Loading
This site uses cookies to improve your experience. By clicking, you agree to our Privacy Policy.