DealGuru - Just nu 10565 deals och rabatter

By popularity score

Väskor

Väskor

138

 deals just nu

Är du på jakt efter en praktisk ryggsäck att ha på vandringsturen, en snygg handväska eller kanske en rymlig resväska? Oavsett vad du...Visa mer

Bästa pris på Väskor på Pricerunner just nu

Tips och råd inför ditt köp av väska. 

Människor har sedan begynnelsen använt olika typer av väskor för att frakta ägodelar/kläder eller mynt. Nuförtiden har även väskan kommit att bli en snygg accessoar, ett sätt att uttrycka oss själva. 

Det är inte bara människor som använder väskor, vissa räddningshundar, packåsnor och hästar använder väskor för att frakta saker.

Beroende på tillverkaren och användningsområdet är väskor gjorda av olika material, det vanligaste är tyg, skinn, läder eller plast. Fördelen med en tygväska är att den formar sig efter föremålet som ligger i, nackdelen är att mjuka väskor inte skyddar ömtåliga föremål lika bra. Har du ett ömtåliga föremål som behöver skyddas så är en hårdare väska gjord av plast att föredra. 

Det finns olika typer av väskor, dom vanligaste är:

Resväska

En typ av väska som används för att frakta personliga saker under resan där det vanligaste materialet är hårdplast. 

Kabinväska är en mindre resväska som man får lov att ta med in i kabinen vid flygning, denna väska passar bra för Weekends eller kortare resor. Standardmåttet inom EU för kabinväskor är 56 cm * 45 cm * 25 cm, detta kan dock skiljas åt därför är det viktigt att kolla upp med flygbolaget innan resa. 

Handväska

En mindre, till medelstor väska, lagom i storlek för att kunna bäras i handen avsedd för mindre personliga föremål som plånbok, näsdukar, mobiltelefon, smink, nycklar etc. Handväskor är ofta en modeaccessoar och används huvudsakligen av kvinnor, även om liknande väskor för herrar förekommer. En mycket liten variant är den så kallade handledsväskor. Portfölj är en sorts handväska som i stor utsträckning använts av män. 

Det finns även axelremsväskor, en typ av handväska som kan bäras på axeln med hjälp av en rem. 

Birkinväskan anses vara den dyraste handväskan i hela världen dels för att den är så svår att få tag på och har en prislapp på väl över 10 000 dollar.

Ryggsäck/träningsväska

De flesta ryggsäckar mäts baserat på volym och används till största del när man skall ut och vandra, campa eller för en kort övernattning. Basera ditt köp av ryggsäck på volymen packning du behöver ha med dig på utflykten. 

Ska du iväg till gymmet och träna så passar en träningsväska med plats för kläder, handduk, vattenflaska etc med en lång axelrem bra. 

Sminkväska eller necessär 

En liten smidig väska som antingen kan vikas ihop eller fraktas så litet som den är. Passar perfekt att förvara parfymer, smink, hårvård, hudvård etc. Perfekt för resan eller toalettskåpet hemma. 

Magväska/midjeväska

Förutom att vara snygg och trendig är midjeväskan också väldigt praktisk och bekväm. Du slipper bära en väska på axeln och har båda armarna fria för rörelse. Innehållet i din väska är också säkrare eftersom du bär dina värdesaker närmare kroppen. För dig som reser kan båda dessa aspekter vara ovärderliga. En midjeväska kan användas i midjan men även som en axelremsväska. Hur du vill bära den är helt upp till dig och vad du tycker är snyggt och användbart.

 

DealGuru medlemmars vanligaste frågor om väskor! 👜

Väskor är inte bara praktiska för att bära dina vardagliga föremål, de är också ett fashionabelt tillägg till din outfit. Här svarar vi på några av de vanligaste frågorna våra DealGuru-medlemmar ställer när de väljer en ny väska:

Vad menas med "äkta läder"?

Svar: "Äkta läder" betyder att produkten är gjord av äkta djurhud. Kvaliteten kan variera, men det är ett naturligt och hållbart material. Det finns nämligen även konstläder som är gjort av olika plaster. 

Hur skiljer sig en "tote" från andra väskor?

Svar: En tote är en stor, ofta fyrkantig väska med dubbla handtag. Den är idealisk för shopping eller att bära många saker.

Vad är en "clutch"?

Svar: En clutch är en liten, handhållen väska utan handtag eller rem. Den är perfekt för kvällsevenemang eller formella tillställningar.

Hur tar jag hand om min mockaväska för att den inte ska fläcka?

Svar: Mocka kan vara känslig för vatten och fläckar. Använd en mockaborste och undvik att utsätta den för vatten eller fukt.

Vad menas med "crossbody"-väska?

Svar: En crossbody-väska har en lång rem som är avsedd att bäras tvärs över kroppen, vilket håller händerna fria.

Hur kan jag avgöra om en designerväska är äkta eller en kopia?

Svar: Autenticitet kan avgöras genom flera faktorer som materialkvalitet, sömnad, logotypdetaljer och, i vissa fall, serienummer eller autenticitetskort.

Vad är "veganskt läder"?

Svar: Veganskt läder är ett syntetiskt alternativ till äkta läder, gjord utan animaliska produkter. Det är ofta tillverkat av polyuretan eller andra syntetiska material. Bland annat Tesla använder veganskt läder till sina säten.

Hur kan jag behålla formen på min väska när den inte används?

Svar: Fyll väskan med papper eller tyg för att behålla formen. Undvik att hänga den, vilket kan sträcka ut handtagen.

Hur rengör jag en väska med tygmaterial?

Svar: För de flesta tygväskor, kontrollera tvättinstruktionerna. Ofta kan fläckar tas bort med en fuktig trasa eller genom handtvätt med milt tvättmedel.

Hoppas denna lista ger en tydligare bild för dem som letar efter den perfekta väskan! 🎒👜👛

Loading
Skapa en deal

Klistra in länken och vi kommer att generera allt innehåll åt dig med ett klick